Opis jadrnice Elan 333

Elan 333 je hitra družinska jadrnica. Združuje udobnost, ki jo najdemo v večjih jadrnicah, z enostavno vodljivostjo, značilno za 10 metrsko jadrnico. Preberite si povzetek testa jadrnice Elan 333 povzetega po reviji Navtika kapital. Več »

Najem jadrnice ELAN Impression 344

ELAN Impression 344 je absolutno senzacionalna jadrnica z funkcijami, ki jih cenijo družine in jadralne druščine. Značilnost jadrnice je projektiranje, slog in udobje, z več kot 25% večjim volumnom v tem razredu. Prostornost kabin, kokpita in kopalnice je absolutno prvi razred, z osupljivimo nastanitvijo in veliko prostora za shranjevanje. Več »

Kje se nahaja naš charter

Jadrnice so registrirane pod hrvaško zastavo in imajo stalni privez v marini Zadar (marina Tankerkomerce) ali Šibenik (Marina Mandalina) na hrvaškem. Osebje baze vam bo pripravilo vesel sprejem in vam dalo še zadnje napotke pred izplutjem. Več »

Last minute najem jadrnice

Otvoritev: Last minute najem jadrnice Elan 333/03//2 cab. Zadnja minuta iz Zadra - 30.3-6.4.2013 800 - 30% = 560 € Last minute najem jadrnice Elan 333/03//2 cab. Zadnja minuta iz Zadra - 15.4-20.4.2013 575 - 30% = 399 € Več »

Jadranje za prvomajske praznike

Prvomajski prazniki se hitro približujejo. Ste se letos že odločili kako jih boste preživeli? Zakaj se nebi odločili za najem jadrnice in preživeli prvomajske praznike drugače kot vsako leto. Več »

 

Več informacij o najemu jadrnice

Jadrnice so naša hiša na vodi vsaj nekaj dni. To pomeni, da lahko z njimi preživite popolnoma sami na plaži ali zalivu, stran od drugih ljudi. Zato je dobro, da se na to pripravite in imate poln rezervoar sveže vode in poln hladilnik hrane. Seveda je verjetnost, da boste našli romantičen del sveta veliko večja, kadar ste brez zalog hrane in vode.
Da boste vedeli, kolikšne so zaloge, nekaj podatkov pri najemu jadrnice: Sveža voda – okoli 178 l zadostuje za 4 dni, če z vodo zelo varčujete. Pa še nekaj, trditev, s katero se popolnoma strinjam je ta, da je trajanje zaloge vode obratnosorazmerno s številom žensk v posadki.

Jadranje

Kaj pa akumulator? Akumulator je še najmanj problematičen, kar pa je zopet odvisno od porabe. Če ga boste uporabljali samo za vodno črpalko, vam bo prej zmanjkalo vode kot elektrike. Če boste zvečer v postelji brali roman, bo tudi šlo nekaj dni. Če pa boste z njim ponoči razsvetljevali kabino in okolico, ali pogledali TV, bo zdržal le dva dni, tako da ga bo potrebno napolniti z motoriranjem ali pa z agregatom, ki pa zopet povzroča neprijeten hrup.

Ko načrtujete svoj dopust, ne pretiravajte s prevoženimi miljami. Obstajata dve vrsti ljudi. Tisti ki po dopustu povedo kje vse so bili in tisti, ki povedo kaj vse so videli. Srednja mera, da je dopust še dopust, je če dnevno v povprečju ne prevozite več kot 30-40 nm. V dnevih “tranzita”, ne računajte na dosti več kot 50 nm dnevno. Primerna potovalna hitrost je okoli 5 nm, ob dobrem vetru 7 (odvisno od tega, kako globoko ste na bencinski črpalki pripravljeni seči v žep).
Za ostale “netranzitne” dni si vzemite v povprečju vsaj tretjino dni z minimalno vožnje, v ostalih pa prevozite od 20 do 40 nm dnevno. Kadar boste prevozili več, bo v spominu na dopust ostalo predvsem to, kako veliko ste se vozili.