Opis jadrnice Elan 333

Elan 333 je hitra družinska jadrnica. Združuje udobnost, ki jo najdemo v večjih jadrnicah, z enostavno vodljivostjo, značilno za 10 metrsko jadrnico. Preberite si povzetek testa jadrnice Elan 333 povzetega po reviji Navtika kapital. Več »

Najem jadrnice ELAN Impression 344

ELAN Impression 344 je absolutno senzacionalna jadrnica z funkcijami, ki jih cenijo družine in jadralne druščine. Značilnost jadrnice je projektiranje, slog in udobje, z več kot 25% večjim volumnom v tem razredu. Prostornost kabin, kokpita in kopalnice je absolutno prvi razred, z osupljivimo nastanitvijo in veliko prostora za shranjevanje. Več »

Kje se nahaja naš charter

Jadrnice so registrirane pod hrvaško zastavo in imajo stalni privez v marini Zadar (marina Tankerkomerce) ali Šibenik (Marina Mandalina) na hrvaškem. Osebje baze vam bo pripravilo vesel sprejem in vam dalo še zadnje napotke pred izplutjem. Več »

Last minute najem jadrnice

Otvoritev: Last minute najem jadrnice Elan 333/03//2 cab. Zadnja minuta iz Zadra - 30.3-6.4.2013 800 - 30% = 560 € Last minute najem jadrnice Elan 333/03//2 cab. Zadnja minuta iz Zadra - 15.4-20.4.2013 575 - 30% = 399 € Več »

Jadranje za prvomajske praznike

Prvomajski prazniki se hitro približujejo. Ste se letos že odločili kako jih boste preživeli? Zakaj se nebi odločili za najem jadrnice in preživeli prvomajske praznike drugače kot vsako leto. Več »

 

Kaj vzeti s sabo na jadranje?

Oblačila

Za jadranje od junija do konca septembra bo dobolj, če vzamete nepremočljivo palerino, kratke hlače, kopalke, nekaj majic in pokrivalo z vrvico s katero preprečimo, da nam ga odnese. Za večere si vzemite trenirko in kaj udobnega za večerne izhode na kopnem.  Za močnejši veter je priporočljiva tudi vetrovka in topla kapa. Obutev naj bo primerna za uporabo na jadrnici – čevlji ali superge s svetlo protizdrsno jadralsko gumo, za poleti pa je zagotovo najudobneje če ste na jadrnici bosi. Vzemite še par čevljev za raziskovanje obale in čevlje za vodo. Potovalna torba naj bo mehka, da se da zložiti in ne zavzema preveč prostora. če ste jadralci za vse pogoje, potem je zagotovo najbolj nepogrešljiva nepremočljiva jadralna obleka in škornji!

Ostale stvari, ki so nepogrešljive!
Za prijeten dopust je dobro imeti s seboj še nekaj dodatnih stvari: Avdio oziroma MP3-CDje (pozanimajte se kakšen radio je na barki), detergent (bio) za obleko in posodo, družabne igre, fotoaparat in filme, kitaro ali orglice, kremo za sončenje, kremo za ustnice, lepilni trak za jadra, masko in cev za dihanje, plavuti, mobitel z 12V polnilcom, osnovna zdravila, tablete za morsko bolezen ter povišano temperaturo, sredstva proti vbodom mrčes, zvezek in pisalo, papirnate brisače, baterijsko svetilko, rezervne baterijske vložke, ribiški pribor (dovoljenje!), sončna očala, ščipalke za perilo, šiviljski pribor, škarje, švicarski nožek, vrečke za smeti, vžigalice ali vžigalnik.

Dokumenti
Med osebnimi dokumenti ne sme manjkati: Potni list ali osebna izkaznica, izpit za voditelja čolna in izpit za radiotelefonista. V primeru, da vas mika tudi ribolov ali potapljanje z opremo si ne pozabite priskrbeti ustreznih dovoljenj.
Ladijske dokumentie vam preda čarterist. Vsako plovilo mora imeti vpisni list za čoln, zavarovalno polico, radijsko licenco in plovno dovoljenje.
Poleg kreditnih kartic je na otokih zelo nujno imeti s seboj zadosti gotovine.